Правильно виходимо з посту
Добавив:
Коментарів: 0
Добавлено: 6-04-2018, 11:40
Переглядів: 27

Великий піст — велике випробування для організму. Тих, хто його пройшов, попереду чекає ще одне — вихід з посту.

Звичайно ж, у Великдень хочеться з'їсти всього і побільше: ковбаси, м'ясо, яйця, паски. Але якщо піддатися цим спокусам, можна заробити проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Дієтологи попереджають: чим довше триває утримання від їжі тваринного походження, тим довше має бути період повернення до звичного режиму харчування.

 


 


Дайте організму час на реабілітацію
Організм людини — тонкий і точний механізм, який може пристосуватися практично до будь-яких змін. У тому числі і до зміни раціону харчування. У складі рослинної їжі в організм також продовжують надходити і білки, і жири. Але коли ці ж речовини тваринного походження після закінчення посту надходять відразу у великій кількості, то травна система, яка звикла за цей час до більш делікатної роботи, починає відчувати значне навантаження. Тому перші один-два тижні сприймайте як реабілітаційний період організму, харчуйтеся за щадною схемою.
М'ясу — ні
Принаймні, перший час після посту утримайтеся від вживання жирного м'яса. Шашлики, ковбаси та інші м'ясні смаколики перший тиждень мають бути в дуже маленькій кількості. Починайте вводити білок поступово — спочатку у вигляді нежирних курячих бульйонів, невеликої кількості птиці та яєць. Корисною буде і червона риба північних морів, багата Омега-3 жирними кислотами і вітаміном D. До того ж білок, що міститься в рибі, значно легше засвоюється, ніж м'ясний.
Віддавайте перевагу нежирним стравам
Смажена картопля з м'ясом, безумовно, смачна страва. Але ваш шлунок може не впоратися з таким «подарунком». Перші тижні після посту намагайтеся готувати їжу з мінімальним вмістом жиру. Адже крім олії в раціоні з'явиться жир і тваринного походження. А це може виявитися великим випробуванням для підшлункової залози.
Не зловживайте алкоголем
Ця порада актуальна завжди, але після тривалого посту — особливо. Дотримуйтесь міри, інакше ризикуєте сп'яніти, адже ваша печінка за час посту зменшила вироблення ферменту, що розщеплює алкоголь. Одного келиха сухого вина на Великдень більш ніж достатньо. І то виключно з одночасним вживанням легкої їжі.



Джерело http://kitsman.rayon.cv.ua/
Інформація
Відвідувачі, Ви так само можете залишити коментарі до даної публікації
Схожі новини:




Особистий кабінет